Amagnetisch chemisch nikkel (wt%P >10,5)

Amagnetisch chemisch nikkel is een technische deklaag samengesteld uit nikkel (Ni) en fosfor (P) waarbij het fosforgehalte > 10,5 wt%P (hoog fosfor laag). Net als Kanigen® chemisch nikkel wordt deze laag aangebracht volgens een stroomloos en autokatalytisch procedé door onderdompeling in een waterig milieu.

Het fosforgehalte kan worden gegarandeerd binnen een tolerantie van +/- 0,5 wt% P en wordt gemeten conform de norm ISO4527.

Dit type van chemisch nikkellagen wordt vaak gebruikt in solenoïde (ventiel) toepassingen en wordt gekozen voor zijn elektromechanische eigenschappen : amagnetische laag, hard en slijtvast.

Hoe hoger het fosfor gehalte, hoe hoger de corrosie bestendigheid. Daarom is dit type van chemisch nikkellagen ook populair voor toepassingen in on- en off-shore of in een subsea omgeving, al dan niet gecombineerd met een thermische behandeling > 600°C (diffusie chemisch nikkel lagen).

Behandelde materialen

Het chemisch nikkelproces laat toe een breed spectrum van de in de industrie gebruikte metalen te behandelen. De meest voorkomende bij Kanigen Group zijn : constructiestaal, gelegeerd staal, gietijzer, roestvast staal, aluminium en koperlegeringen, ...

Wij behandelen eveneens speciale materialen als : zilver (Ag), INVAR, 17-4 Ph, … .

De troeven van Kanigen Group

  • Deze amagnetische nikkel laag is gevalideerd door 2 automotive systeembouwers, beide leveranciers van VW.
  • Wij kunnen dit type onderdelen behandelen in onze volautomatische productielijnen in Genk (B) en in Bonneville (F).
  • Wij kunnen eveneens zéér grote onderdelen met dit type chemisch nikkel laag vernikkelen in onze grote handlijn in Genk (B) die uitgerust is met kuipen van 3100 x2200 x2000 mm.

 

 

Case Study

 

Een fosfor gehalte >10,5 wt% P garanderen

Teneinde te beantwoorden aan de eisen van onze klanten, hebben wij de Kanigen® formulatie aangepast zodat we een fosforgehalte > 10,5 wt% P kunnen garanderen, dit zonder noemenswaardige toegevingen qua neerslag snelheid.

 

"De uitdaging van dit project omvatte 3 dimensies :

  • Het fosforgehalte verhogen zodat de chemisch nikkel laag amagnetisch wordt,
  • De precisie en uniformiteit van de laag garanderen op onderdelen die op rekken worden vernikkeld (5 000 per ophanggereedschap) waarbij een laag van 60 +/- 3 µm wordt aangebracht,
  • Het ontwikkelen van betrouwbare en repeteerbare meetmethoden in productie."

 

Deze ervaring, opgebouwd bij Kanigen Works Benelux, heeft ons toegestaan een vergelijkbaar project te realiseren in co-development met een andere klant waarvan de productie wordt gerealiseerd bij Kanigen France en waarbij laagdiktes van 80 +/- 2,5 µm worden aangebracht.

 

Etudes de cas
Etudes de cas

Automobile