Automotive markt

Sinds meer dan 25 jaar, is Kanigen Group een geapprecieerde toeleverancier van automotive systeembouwers en hun toeleveranciers van verspaande onderdelen. Vandaag zijn wij vrijgegeven als leverancier door: Continental, TRW, Bosch, Valeo, JTekt, Gates, ZF Getriebe, Hilite, Hitachi, Thule, CNH, Caterpillar, …. Andere kwalificaties zijn nog lopende.

Toepassingen

Toegepaste deklagen

Chemisch nikkel, chemisch hardnikkel en NiPtef (chemisch nikkel met PTFE), allen IMDS geregistreerd. De respectievelijke IMDS nummers zijn beschikbaar op aanvraag.

De troeven van Kanigen Group
Het ISO9001:2008 kwaliteitssysteem van Kanigen Group werd vervolledigd door de integratie van ISO/TS 16949:2002 eisen als FMEA, MSA, SPC, AQPQ, PPAP, … .

In 2007 heeft Kanigen Group een nieuwe fabriek gebouwd (Kanigen France in Bonneville) uitgerust met een volautomatische lijn, teneinde de onderdelen in de nabijheid van de toeleveranciers van een bepaalde systeembouwer te kunnen behandelen. Bij het concept van deze productielijn werd rekening gehouden met de specifieke behoeften van de eindklant.

Door de vrijgave van product specifieke productieprocessen in de 2 productie-eenheden, zowel in België als in Frankrijk, bestaat een “contingency” plan, dat toelaat om in alle situaties de continuïteit van productie, logistiek en kwaliteit te garanderen.

 

Case Study

 

Harde, nauwkeurige, zelfsmerende laag voor motorventiel

Het project initieel ontworpen voor Porsche door een OEM ventielbouwer kwam terecht bij BMW die eraan dacht zijn M3 en M5 motoren met dit type ventiel uit te gaan rusten.

 

De systeembouwer was voor het anker van het ventiel op zoek naar een nauwkeurige, harde en zelfsmerende deklaag. Hierop hebben wij NiPtef met een speciale thermische behandeling aangeboden : uitgehard chemisch nikkel met PTFE.

Na evaluatie van de tribologische testen die 9 maand duurden en waarbij 130 motoren werden uitgerust met dit type ventiel, werd het anker voorzien van onze coating gevalideerd en besloot BMW er al zijn motoren mee uit te rusten.

Nadat het succes van het ventiel werd aangetoond bij BMW, koos Porche uiteindelijk ook voor de implementatie ervan.

 

  

Etudes de cas
Etudes de cas

Automobile