Hard chemisch nikkel

Chemisch hardnikkel is een Kanigen® chemisch nikkel laag (9-12 wt%) die thermisch werd behandeld. Door deze thermische behandeling verandert de structuur van de laag, van een (X-Ray) amorfe structuur, naar een kristallijne structuur. Als gevolg van deze structuurwijziging zal, afhankelijk van de gekozen tijd en temperatuur, de hardheid toenemen.

2 hardingstrajecten kunnen worden gevolgd :

  • op 280°C, om een hardheid van 900HV0,1 te bekomen
  • op 400°C, om de maximale hardheid van 1100 HV0,1 te bekomen
Chemisch nikkellagen worden algemeen toegepast op complexe geometrieën. Gezien de nauwkeurigheid waarmee deze onderdelen meestal zijn afgewerkt, is het belangrijk om vervormingen als gevolg van de thermische behandelingen te vermijden. Daarom verkiezen wij het hardingstraject op 280°C.

Dit type chemisch nikkellagen wordt gekozen voor toepassingen waar slijtagebestendigheid belangrijk is en kan in een aantal gevallen een alternatief zijn voor hardchroom.

Behandelde materialen

Het chemisch nikkelproces laat toe een breed spectrum van de in de industrie gebruikte metalen te behandelen. De meest voorkomende bij Kanigen Group zijn : constructiestaal, gelegeerd staal, gietijzer, roestvast staal, aluminium en koperlegeringen, ...

Wij behandelen eveneens speciale materialen als : zilver (Ag), INVAR, 17-4 Ph, … .

Eigenschappen van hardnikkel

Hardheid : 900 HV0,1, na een thermische behandeling op 280°C.

De toepassingen

  • Assen en rondsels van een differentieel
  • Machine onderdelen voor de glasindustrie
  • Klemsystemen op boorplatformen
  • Ventiel schuiven,
  • Transmissie onderdelen voor industriële voertuigen
  • … 

De troeven van Kanigen Group

  • Wij beschikken over grote hardingsovens hetgeen ons toelaat onderdelen met zeer grote dimensies hard te vernikkelen of zeer grote series te harden.
  • Wij garanderen een hardheid van 900 HV0,1
 

Case Study

 

Totale beheersing van de laagdikte en de hardheid

Sinds meer dan 20 jaar, behandelen wij onderdelen van de « Torsen » differentieel, vooral gekend van de Audi Quatro.

 

" Gezien de behandelde rondsels tweezijdig zijn vlakgeslepen, waarbij hetzelfde type met verschillende dikte dient te worden ingebouwd teneinde de speling in de differentieel weg te nemen, is naast de beheersing van de hardheid (>900 HV0,1), ook de beheersing van de laagdikte en planparallelliteit zeer belangrijk. "

 

Vandaag hardvernikkelen wij alle in Europa geproduceerde rondsels.

 

Etudes de cas
Etudes de cas

Automobile