Kanigen Group, uw partner in chemisch nikkel

Gespecialiseerd in chemische oppervlakte behandeling van technische producten, biedt Kanigen Group verschillende varianten van chemisch nikkel aan, dit volgens het Kanigen® procedé. Dit procedé biedt de behandelde onderdelen, interessante, nieuwe mechanische en chemische eigenschappen.

Met zijn technische expertise profileert Kanigen Group zich vooral als een partner. Het is onze ambitie om competitieve totaaloplossingen aan te bieden, zowel aan systeembouwers als toeleveranciers van diverse markten: de industrie, semiconductor en automotive. Met bijna 60 jaar ervaring, heeft de groep een geheel van specifieke diensten ontwikkeld op vraag van zijn klanten.

Onze onderneming biedt ook opleidingen aan, bestemd voor de product(ie)ontwikkelingsteams van onze klanten.

Kanigen Group is een innoverende onderneming die continu investeert in zijn productiemiddelen, teneinde de gestelde doelen te bereiken. Ze beschikt over 2 productie sites die toelaten om de logistieke flow in alle omstandigheden te verzekeren.

De sterkte van Kanigen Group is, een ervaren ploeg, samengesteld uit bekwame techniekers en meertalige technisch commerciële medewerkers, die u met raad en daad zullen bijstaan!

Onze visie

De visie van Kanigen Group is bewust pragmatisch : de klant begeleiden in iedere stap van de realisatie van zijn project.

Op deze wijze, slaagt Kanigen Group erin oplossingen aan te bieden die een reële meerwaarde betekenen bij de ontwikkeling van het product evenals in de randprocessen, vereist om het product te realiseren. :

  • expertise en technische ondersteuning bij de productontwikkeling
  • implementatie van technisch aangepaste oplossingen en/of product(ie) middelen
  • het zoeken van logistieke oplossingen in nauwe samenwerking met klant, zoals verpakking en direct levering op de montagelijn van de klant
  • integratie van complementaire technologieën zoals verpakken in een “zuivere (grijze) ruimte”
  • nauwe samenwerking met universiteiten of gereputeerde instituten in het kader van complexe projecten die een bijzondere kennis(bundeling) of onderzoeksmethoden vereisen
  • continue opleiding van, niet alleen ontwikkelingsteams bij onze klanten, maar eveneens onze eigen operatoren

De wil om zich ten dienste te stellen van onze klant heeft Kanigen Group toegelaten om vandaag deel uit te maken van de Europese marktleiders op het gebied van chemisch nikkel. Om dit te bestendigen, investeert onze onderneming in nieuwe technologieën, aangepast aan specifieke markten.

Expertises

Expertise

Kanigen Group heeft zich steeds geconcentreerd op zijn « core business »: het aanbrengen van Kanigen® chemisch nikkellagen en de verdere ontwikkeling en industrialisatie van het productieproces voor de verschillende varianten, teneinde te beantwoorden aan de vraag komende uit de markt. Met meer dan 60 jaar ervaring, beschikt de Group over een brede ervaring en is zijn vakkennis erkend.

Performante productiemiddelen

De groep beschikt over 2 performante en polyvalente fabrieken. De productie-eenheid in Genk (B) is de grootste en bevat 2 handlijnen, 2 volautomatische lijnen, 3 productie eenheden voor NiPtef, 2 productie eenheden voor zwart chemisch nikkel en een “zuivere (grijze) ruimte”. De productie-eenheid in Bonneville (Fr) is uitgerust met een volautomatische lijn.

Kanigen® procedé conform aan de Europese richtlijnen.

Kanigen Group maakt nog steeds zijn eigen chemie volgens het Kanigen® procedé. Deze werd met de jaren aangepast teneinde conform te zijn met de huidige ELV en RoHS directieven. De chemische reglementering met betrekking tot REACH werd eveneens geïntegreerd.

Constante kwaliteit

De twee productie sites van Kanigen Group zijn ISO9001:2008 gecertificeerd. Deze certificatie werd vervolledigd met de eisen geformuleerd door de norm ISO/TS16949:2002. Op deze wijze kan Kanigen Group, ook voor zijn niet automotive klanten, op een gepersonaliseerde en beheersbare wijze, de specifieke processen in functie van de producteisen , integreren in de bestaande documentatie van het ISO9001:2008 kwaliteitssysteem.

Duurzaam en ecologisch ondernemen

Duurzaam ondernemen maakt deel uit van de strategie van Kanigen Group. Wij investeren regelmatig in nieuwe vooruitstrevende technologieën, met betrekking tot het milieu. In 2007, tijdens de bouw van de nieuwe fabriek in Bonneville, werd een afvalwaterbehandeling-eenheid en water recuperatiesysteem geïnstalleerd volgens de nieuwste technologieën. In 2009, werden in de fabriek in Genk, 2 nieuwe dampontvettingsinstallaties (met 0 emissie) geïnstalleerd. In 2017 werd de bedrijfsoppervlakte in Genk uitgebreid met 1200 m² teneinde een “zuivere (grijze ruimte) en een nieuw waterzuiveringsstation te integreren..

Certificatie

  • Kanigen Works Benelux : ISO9001:2008
  • Kanigen France : ISO9001:2008

Nuttige links :

Universiteiten en kenniscentra

www.uhasselt.be/IMO
www.sirris.be
www.mtm.kuleuven.be
www.umons.ac.be
www.ctdec.com
www.vom.be
www.a3ts.org

Federaties en handelskamers

www.agoria.be
www.beautomotive.be
www.flandersinvestmentandtrade.com
www.haute-savoie.cci.fr
www.lutb.fr
www.uits.france.org

Andere partners :

www.windeco.biz

Deze website werd ontwikkeld dankzij de financiële steun van Flanders Investment & Trade Agency